18 Ekim 2014 Cumartesi

Konuk Yazar : Ononiki

Selamlar
Sizde bloğumda konuk yazar olmak isterseniz wother17@hotmail.com mail atın

Ezginin bloğu için TIKTIK
                                         
Herkese merhabalar!
Ben Ezgi, hukuk fakültesi mezunu stajer avukatım ve hobim olarak ise http://ononiki.blogspot.com.tr/ bloğumda makyaj ve kozmetiğin yanı sıra, saç ve tırnak bakımı, moda, sevdiğim filmler ve kitaplarla ilgili birçok konuda yazıma ulaşabilirsiniz. İnstagram hesabım ise : ezgiyldrmo , oradan da bloğumla eşzamanlı gönderiler paylaşıyorum.
         Sevgili Sedef'e konuk yazarlık fikri ve bu konuda isteğim doğrultusunda benimle irtibata geçtiği için teşekkür ediyorum :)
     
         Bugün sizlere favori allıklarımı arasından yeni bir eleme yaparak en sık kullandığım 3 allığı tanıtacağım.



Satın alma sırama göre başlamak gerekirse ilk sırada Yves Rocher Blush Naturel serisinden 10 - Teint Clair Rosé rengi var.



Ben bu allığın detaylı incelemesini kendi bloğumda da yapmıştım ancak bu allığı ne kadar sevdiğimi tekrar tekrar söylemekte hiçbir sakınca görmüyorum. İçeriğinin neredeyse tamamına yakınının bitkisel olması bir yana harika kadifemsi bir yapıya sahip olması bende sürdükçe sürme isteği uyandırıyor :)



Bu allığın kalıcılığı renginin çok açık ve uçuk bir pembe olması dolayısıyla çok değil, ancak yoğun bir uygulama ile rengin daha çok belli olmasını sağlayabilir, ve kalıcılığını arttırabilirsiniz. Herkese söylediğim gibi sizlere de söylemek istiyorum. Mutlaka gidip en azından kokusunu koklamalısınız. Sırf kokusu için bile alınabilir ve diğer renklerinin de harika olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Dibini baya bir görmüş olduğumdan ne kadar sevdiğimi anlayabilirsiniz :) Her ten rengine uyacak bir tonu mutlaka var.

      İkinci sırada The Balm markasına ait allıklardan Houndstooth rengi var. Bu allıkların renkleri kadar ambalajları da çok güzel. Dergi kapağını andıran ambalajı ve içindeki aynası gün içinde tazelemek istediğinizde allığınızın yanında ekstra bir ayna taşımaktan kurtarıyor sizi.



Allığın yapısı mat ve kokusuz bir ürün. Allık koyu pembe renkte ve hafif göz makyajları ile harika uyum sağlıyor. Uygulama yaparken asla palyaço gibi olmuyorsunuz. Kalıcılığı ilk allığa göre oldukça kalıcı ancak gün içinde tekrar uygulama isteği duyabilirsiniz.



Son olarak M.A.C Powder Blush'lardan Melba Rengi var.



Ben bu rengi her renk göz makyajına yakıştırıyorum. Yanaklarınızda utanmışsınız da kızarmışsınız gibi bir pembelik bırakıyor ve kalıcılığı inanılmaz ötesi, tüm gün yanaklarınızda duruyor asla hiçbir yere kıpırdamıyor :)



Ve öyle bir renk skalasında beyaz tenli insanlardan buğday veya esmerlere kadar her ten rengine sahip insana yakışıyor. Hatta mezuniyet makyajımı yapan M.A.C makyaj artistinden bile bu rengi kullanmasını rica etmiştim. Bu rengi birçok insan sevdiği gibi bir çoğu da nefret ediyor ancak ben kesinlikle bayılarak kullananlardanım. Merak ediyorsanız bir M.A.C mağazasına giderek uygulamasını yaptırabilir ne demek istediğimi anlayabilirsiniz.


Son  olarak da kolumda renklerin uygulanmış halini görebilirsiniz. İlk allığın rengi çok açık olduğu için ilk başta farkedilmiyor ancak doğallığı bu sayede yakalıyorsunuz.
        Benim favori allıklarım bu şekildeydi. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Sizlerin favori allıklarınız hangileri? Yorumlarınızı bekliyorum :))

4 yorum:

  1. Güzel bloğunu paylaştığın için teşekkür ediyorum tatlım :)) iyi okumalar herkese :*

    YanıtlaSil
  2. Ben allık konusunda korkmuş, ürkmüş son derece tedirgin bir insanım. Bunun en büyük sebebi de kozmetik dükkanlarındaki allık ablalar !!! Ben onlara allık abla diyorum çünkü... Aman ya rabbim o nasıl bir allık sürme şekli.. Sanırsın allığını öyle sürmeyeni işe almıyorlar. Yazını çok beğendim :)
    http://sisamiabeauty.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil